blomstertid.blogg.se

Mitt intresse för blommor har alltid funnits med mig genom min mor, men det var först för några år sedan intresset blev större. Här kommer jag dela mina framgångar och motgångar. Det är min väg från amatör till förhoppningsvis proffs på de blommor jag själv valt att inrikta mig på ;) Hoppas ni får nöje av att följa mina inlägg. Mvh Therese

Nu blommar det

Publicerad 2013-06-27 19:52:00 i Allmänt, Blommor, Trädgård,

Min vackra luktpion har äntligen slagit ut, och så fin den blev. Luktar ljuvligt.
En annan blomma som luktar ljuvligt är denna. Första rosen som slår ut i år på Ingrid Bergmanrosorna.

En bukett

Publicerad 2013-06-21 18:27:00 i Allmänt, Blommor,

 
Fick en superfin bukett av min sambo. Älskar verkligen att de är pioner i den. Pioner är en av mina favoritblommor, och så får jag bara en på pionen i rabatten. Men de är bara att ha tålamod, nästa år kommer det säkert fler knoppar. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge säger de ;)

Blommor i skogen

Publicerad 2013-06-12 14:07:00 i Allmänt, Natur,

Gick en promenad och hittade denna skönhet. Trodde det var en klätterhortensia, men så var inte fallet. Den heter så mycket som "Skogsolvon". Superfin, snodde ett skott med klack, får se om jag lyckas rota den ;)

Fortsättning på Lilla Italien

Publicerad 2013-06-05 23:28:00 i Allmänt, Blommor, Trädgård,

Nu är den upphöjda bädden klar för rosorna och persikoträdet, dock blir vårat hus ommålat snart så vi får lov att vänta med alla utplanteringar nära huset.
Spillvirke som blev över från ett annat projekt gjorde jag denna upphöjda bädd av. Tänkte för mig själv "vad hade en designer gjort i detta läge?" och sen kom det till mig, jag sätter på hjul på den med broms :D På så sätt kan jag flytta den under tak när det blir för regniga veckor. Har satt Lavendel och Kalifornisk fetblad i den =)
 

Projekt Lilla italien

Publicerad 2013-06-01 23:18:00 i Allmänt, Trädgård,

 
Tanken från början var att flytta rosorna på framsidan så de får en vägg med varm sol, därför har vi byggt denna skiljevägg. Men vi har en del kvar innan mitt Italien är klart =) Tur man har en snäll sambo som går med på mina planer =)

Underbara rabatt

Publicerad 2013-06-01 21:04:00 i Allmänt, Blommor, Trädgård,

Mina fina violer.
Rosorna börjar ta form och sätta knopp. Sorten är Ingrid Bergman.
Tulpanerna har snart blommat klart för i år. Sorten är Queen of night.
Min ena luktpion är utsatt av myror, får hoppas den klarar sig. Detta är den enda knoppen jag fått i år. Men å andra sidan så satt jag dem förra året. Men nästa år borde det bli fler knoppar.
Till och med vårat lilla äppelträd blommar. Kanske får vi 2-3 äpplen att mumsa på i höst ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela