blomstertid.blogg.se

Mitt intresse för blommor har alltid funnits med mig genom min mor, men det var först för några år sedan intresset blev större. Här kommer jag dela mina framgångar och motgångar. Det är min väg från amatör till förhoppningsvis proffs på de blommor jag själv valt att inrikta mig på ;) Hoppas ni får nöje av att följa mina inlägg. Mvh Therese

Lyckliga jag

Publicerad 2013-08-30 21:08:00 i Allmänt, Blommor, Plantering, Trädgård,

Ibland har man tur. Stod och pratade med grannen här om dagen om blommor och en av hennes stora perenner har börjat blomma nu i slutet av augusti, berömde henne för att den är så fin, då frågade hon mig om jag inte ville ha ett skott och jag sa: ja gärna om du har lust att ta ett åt mig, sedan var det inte mer med det och vi båda sa hej och gick in till vårat. Idag kom grannen förbi med en stor perenn av samma blomma och sa här, min mor har så stor hemma så vi delade av en bit åt dig, det är en höstflox. Tusen tack sa jag och blev överlycklig av den fina doftande växten. Vi måste ha världens snällaste granne :P Inte visste jag att en höstflox blir så stor :P Nedan är en bild på den:
Ni får ursäkta betonggrisen i bakgrunden, målarna tog sig inte tiden att ställa tillbaka den där den ska vara =/
Idag lyckades jag även skörda min första tomat för i år. Blev tillbehör till några goda mjukmackor :P
Nu har jag planterat Romeo och Julia i det lilla tomrummet jag hade kvar i min gott och blandat rabatt. Här får de dela plats med gula hallon, björnbär och amerikanska blåbär ;) Tänk vad mumsigt de blir nästa sommar när de kommer börja ge bär :P

Romantik i trädgården

Publicerad 2013-08-29 19:11:43 i Allmänt,


Här är dom, Romeo och Julia som ska planteras i trädgården :) Köpte mig två havtorn från en av trädgårdsbutikerna idag. Måste ha en han- och en honplanta för att få de vitaminrika bären. Får se om jag lyckas med att få dem att trivas i min lilla trädgård :)

En titt i min trädgård

Publicerad 2013-08-26 20:39:47 i Allmänt,

Här följer ett litet bildregn på trädgården nu i slutet av Augusti :)

Klätterrosen blommar

Fläcken som var gul innan är grönare än resten av gräsmattan :) Tänk vad lite gräsmattegödsel kan göra ;) Tackar mina vänner för tipset :P

Det blommar i rosenrabatten igen ;)


Minisemester

Publicerad 2013-08-25 18:16:35 i Allmänt,

Har haft en supertrevlig helg hos mamma och pappa. Mamma har så fint i trädgården. Nu är det ju snart slut på sommaren och det mesta har blommat klart. Men delar med mig lite bildregn från hennes trädgård :)
Framsidan

Publicerad 2013-08-14 23:36:58 i Allmänt,

Nu händer det grejer i blomlådan. Är riktigt stolt över mina bäbisar som äntligen blommar.


Självskötsel

Publicerad 2013-08-12 20:45:06 i Allmänt,

Den här veckan är det våran självskötselvecka. Det innebär att vi ska klippa gräset och sköta blommorna här på gården. Det är en mellanstor gräsplätt i mitten av hyresrätterna som vi klipper. Där har vi även en grillplats med hängpelargoner som ska vattnas. Idag tyckte jag de behövde rensas ur lite vissna blommor, detta blev resultatet :)


2013-08-04

Publicerad 2013-08-04 18:23:00 i Allmänt,

Vi köpte en spaljé idag till klematisen. Får se hur snabbt den växer =)
Köpte amerikanska blåbär i fredags. Satt dem idag i rhododendronjord. Får se om man lyckas med dessa.
Till vänster har jag satt gula hallon och till höger björnbär, dessa är också satt i rhododendronjord.
klätterrosen sätter knopp. Blir kul att se när den slår ut.
Rabatten.
Nu har vi götslat gräsmattan också. Får se hur resultatet blir
Lite bilder på baksidan.
 

Det blommar

Publicerad 2013-08-03 19:09:34 i Allmänt,Riddarsporren blommar. Dock inte lika tätt som man hoppats. Hade inga större förhoppningar när den planterades så sent.

Nu är även petunierna på g. Små små knoppar börjar dyka upp.

Augusti har kommit

Publicerad 2013-08-01 20:44:00 i Allmänt,

Har köpt hem vit sten och lagt i rabatten. Tror dock att vi behöver köpa hem en påse till. Som ni ser på bilden växer det så det knakar i blomlådorna. Hoppas dom börjar blomma snart =)
Rabattlobelian blommar på. Svårt att fånga färgen med kameran bara. Den skriker mer rött i verkligheten och den är lite mörkare i nyansen, men detta var det bästa jag fick på bild ;)
Här har vi riddarsporren. Den blommar mog vilken dag som helst, den blev lite långranglig bara =)
Så här ser rabatten ut nu, lite har det växt iaf. Buskarna bakom har vi bestämt oss för att byta, får se om det blir i höst eller till våren =)
Men dessa har då dragit iväg och blivit stora. Smultronen börjar också komma :P
Rabarbern fick jag av mamma, eller man kanske ska säga av min syster. Den kommer från hennes trädgård =) Det har redan börjat komma nya blad.
Min rabatt växer och växer. Rosen har blivit ganska stor och den har satt knopp =) Den ser ni nedan.
Narcisstobaken tog sig bra och blommar på, vi satt ut fågelbadet där med, hoppas det uppskattas av småfåglarna.
Hej och hå vad det växer i mina lådor :P Håll tummarna att det börjar komma knoppar nästa vecka så man hinner njuta av blommor ett tag också :D
Denna underbara klematis fick jag av mamma och pappa. Hoppas den trivs bra mellan funkiorna =). Läste att skuggiga lägen ger en mer intensiv blomfärg, passar bra här då där det är skugga halva dagen.
Här ser ni klematisen mellan funkiorna. Ska försöka få tag på en smalare variant av spaljé, eller om man ska bygga en själv, har inte bestämt mig ännu. Ska man kanske skaffa en rund spaljé? Vad tycker ni?
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela