blomstertid.blogg.se

Mitt intresse för blommor har alltid funnits med mig genom min mor, men det var först för några år sedan intresset blev större. Här kommer jag dela mina framgångar och motgångar. Det är min väg från amatör till förhoppningsvis proffs på de blommor jag själv valt att inrikta mig på ;) Hoppas ni får nöje av att följa mina inlägg. Mvh Therese

Trevlig Valborg!

Publicerad 2014-04-30 23:32:49 i Allmänt,

Här om dagen var det 18 grader varmt och det kändes som en sommardag. Men så kom Valborg med sitt bakslag, SNÖ. Fick lov att täcka rosorna med en fiberduk så de inte fryser ner. Så här ser delar av trädgården ut nu:
 

Vitt

Publicerad 2014-04-29 16:14:08 i Allmänt,

Jag gick på en promenad och kunde inte låta bli att plocka en bukett med vitsippor när jag kom hit :) Älskar dessa underbara vårblommor :)
Härliga vår!

Publicerad 2014-04-19 19:43:00 i Allmänt,

Idag passade jag på att rensa rabatterna från ogräs när det var så vackert väder och 15 grader varmt. När jag satt där och plockade kröp plötsligt denna underbara lilla nyckelpiga fram ur löven. Jag fick lov att be om ursäkt för att jag väckt henne och bad henne att stanna kvar och hjälpa mig med skadedjuren som gärna attackerar mina växter. Speciellt rosorna som gärna får bladlöss på försommaren. Hoppas hon lyssnade på mig ;) Å andra sidan tror väl grannarna att jag fått värmeslag som sitter och pratar med rabatten ;) Men nu är det iaf gjort, ogräset är bortrensat och jag ska fylla på med lite ogräsfri jord för att underlätta rensningen i sommar. Men den ska jag inhandla på måndag, nu ska jag njuta av den återstående delen av påsken =)
 
Ha det så bra!

Glad Påsk!

Publicerad 2014-04-18 22:50:52 i Allmänt,

Glad Påsk alla bloggare och läsare! Hoppas ni får en härlig helg! Här följer ett litet bildregn:
 Den första irisen har tittat fram =)
 
Vad tror ni? Får jag några rosa vackra blommor på mitt persikoträd?
Tulpanerna tittar fram och nu är det bara att invänta att knopparna tittar fram.
(Ursäkta mina orensade rabatter)
Knopparna tittar fram på havtornen.
Gurkan har fått sin första blomma.
Självklart har jag planterat en påskgrupp =)
 

Äntligen är dom mina :P

Publicerad 2014-04-06 15:30:00 i Allmänt,

Som jag har väntat på att blomsteraffären ska ta hem Hibiskus, och nu har dom äntligen kommit och rätt färg dessutom :D För några dagar sedan var jag in och fyndade en annan tropisk växt, nämligen Miniannanas =) Passade på att använda presentkortet jag fick från förra årets sommarjobb och ser dessa som en present från företaget =) Nu står jag inför en prövning att få dem att överleva också. Men med lite goda råd från min mor som har otroligt fina Hibiskusar så hoppas jag på att jag kan få den att överleva. Vattenkrävande växter är inte min starka sida, men jag får försöka skärpa mig på den fronten. Här kommer lite bilder på dem:
 

Mina odlingar

Publicerad 2014-04-02 12:10:00 i Allmänt,

Var ju ett tag sedan jag visade mina plantor nu. Börjar mer eller mindre se ut som en jungel här hemma. Nu har jag även sått lite nytt här hemma =) Bland annat Blomman för dagen, pionvalmo, Gurkan white wonder, apelsintimjan, squash, klätterböna, mynta och citronmeliss. Blomman för dagen och timjan har börjat kika upp lite alla redan, sådde dessa i söndags =) Här nedan följer lite bildregn på mina plantor jag sådde tidigare:
Tagetes
Pelargoner till vänster och till höger är det Petunior =)
Solhatt
Min lilla jungel.
Paprikan i fokus
Den röda basilikan i fokus
Penséerna som tog sig när jag fick en ny påse med frön.
Petunior i fokus
Tomatplantan Golden Sunrise i fokus
En salig blandning av mina tomatplantor Black sea och busktomaterna som är eget fröplock =)
Fuchsia som är toppad för att den ska bli buskigare.
En av två sticklingar jag köpte. Den håller på att sätta en knopp och det blir den första pelargonblomman för i år ;)
Var bara tvungen att lägga ut denna skönhet som började slå ut för två veckor sedan och nu står den och glänser i vårt fönster ;)
 
Det som däremot har gått dåligt är mina purjolökar som bara tvärdog. Nu är det väl för sent att så nya då dom inte hinner utvecklas. Har ju som sagt sättlökar att plantera som en backup plan. Men jag hade verkligen hoppas på att purjon skulle funka. Lyckas ni med purjon? Hur gör ni? Tips snälla =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela