blomstertid.blogg.se

Mitt intresse för blommor har alltid funnits med mig genom min mor, men det var först för några år sedan intresset blev större. Här kommer jag dela mina framgångar och motgångar. Det är min väg från amatör till förhoppningsvis proffs på de blommor jag själv valt att inrikta mig på ;) Hoppas ni får nöje av att följa mina inlägg. Mvh Therese

Underbara vårtecken

Publicerad 2014-03-28 21:05:00 i Allmänt,

Har varit ute och fixat lite i min lilla trädgård idag. Passade på att kratta, rensa bort de värsta ur rabatterna (men inte allt då jag är rädd att det blir fler köldknäppar), studerade de underbara krokusar och snödroppar som slagit ut och satt upp insektsholken nu när jag såg årets första humla =) En stor klumpig och väldigt söt humla som jag antar är en hona =) Hoppas någon av bona i holken passar damen =). Här nedan följer ett litet bildregn:
En av de otroligt söta snödropparna.
Vit krokus.
En av rabatterna med krokusar och tulpaner som börjar titta upp.
Till och med pionerna börjar kika fram.
Lila krokus
Bergklinten börjar också sträcka på sig =)
Även stäppsalvian.
Blir så glad när jag ser att den vackra floxen kommer igen iår. Trodde den inte klarade sig förra året när jag planterade den.
Riddarsporren kikar också upp.
Har planterat lökar i krukorna, hoppas de tittar upp snart =)
Snart kommer också irisen.
De otroligt fina krokusarna som växer brevid husväggen =)
Tittar ni noga i mitten så har jag fångat humlan på bild =) Hon ville bara inte sitta still ;)
Planterade lite penséer =)
Här är skönheten själv, insektsholken =)

Jungel

Publicerad 2014-03-26 10:53:00 i Allmänt,

Igår var jag in på blomsterlandet en sväng för att köpa plantkrukor. Istället blev det två påsar sättlök :) Nu visade det sig att dom har orkidéutställning och det såg verkligen ut som en jungel när man kom in. Fick även se den största orkidén jag någonsin sett :)Vårstädning

Publicerad 2014-03-23 18:44:00 i Allmänt,

Jag och sambon åkte förbi Jula och köpte denna enkla men väldigt rymliga redskapsbod. Tog bara ett par timmar att bygga ihop den. Nu har vi rensat på altan och stängt in alla trädgårdsredskap, skottkärra, gräsklippare och trimmer i boden. Känns så skönt när man får undan saker som stått utspridda och bildat en enda röra. Men visst är det fint? :) Nu är jag redo för sommaren och allt som hör därtill ;)

Rabarber

Publicerad 2014-03-16 19:28:03 i Allmänt,

Höll på att ramla baklänges när jag såg detta för ett par dagar sedan.

Väldigt tidigt tittar den upp i år. Det värsta är att det snöade igår och var kallgrader. Får hoppas alla växter som börjat titta upp klarar sig och inte fryser sönder.

Gurka

Publicerad 2014-03-14 10:47:21 i Allmänt,

Nu har gurkorna vuxit sig så långa att jag varit tvungen att flytta dem till köksfönstret. Får hoppas de kommer trivas där med :)


Dra mig ända in i krokus

Publicerad 2014-03-11 00:13:34 i Allmänt,

Idag fick jag se att krokusarna börjar titta fram i rabatterna och runt äppel- och päronträden. I mars? Var tvungen att kika på bilder från förra våren, och där tittade den första krokusen fram den 17/4. Så vår en månad för tidigt. Hoppas inte det blir för kallt nu bara så alla vårblommor fryser sönder.
Här kommer lite bilder från dagens foton. Dock taget med mobilen.Som om det inte vore nog så har mina violer börjat titta fram i rabatten.


Omplantering igen

Publicerad 2014-03-09 17:55:00 i Allmänt,

Nu är de dags att plantera om lite av växterna. Vet inte hur jag ska få plats med allt iår. Här nedan ser ni mina pelargoner som vuxit sig rätt så stora. Det är dags att plantera om dem nu så de inte lägger sig.
Här nere syns mina solhattar och petunior
Här nedan är mina tomater som växer så snabbt att man knappt hinner med.
Här syns mina tagetes, basilikor, penséer och krasse.
Mina gurkor behöver snart sättas i ett fönster då de verkligen dragit iväg på höjden.
Mina sticklingar jag köpte för några veckor sedan har också vuxit.
Här nedan syns mina omplanterade pelargoner och petunior.
Ha en fortsatt trevlig söndag mina vänner =)
 

I torsdags :)

Publicerad 2014-03-08 10:18:20 i Allmänt,

I torsdags tog jag i med min mor till blomsterlandet där dom hade Snittblomskväll för sina medlemmar. Som vanligt glömmer jag ta bilder under processen, men jag har iaf någon bild på det färdiga resultatet.Så nu kan jag och mamma binda buketter ;) Jag lär väl inte ha några rabatter med blommor i år, utan det lär nog klippas blommor där för bukettbindning ;) Jag ska ta och köpa hem blommor längre fram och visa hur jag fick lära mig att göra på denna medlemskväll. Ha en fortsatt trevlig helg. Förlåt att det dröjer länge nu mellan blogginläggen. Men snart är det vår och då kommer det bli mer att skriva om :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela